Pittige Kipsalade.

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Pittige Kipsalade.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Pittige Kipsalade.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:


2 scharrelkipfilets.
1 citroen.
1 sjalot.
1 rode peper.
2 theelepels madras currypoeder.
2 eetlepels tomatenpuree.
100 ml droge witte wijn.
100 ml kippenbouillon. ( ½ blokje)
1 eetlepel abrikozenjam.
150 ml mayonaise. (halfvolle mag ook)
75 ml crème fraîche.
1 grote rijpe mango.
4 lente-uitjes.
2 eetlepels gehakte verse koriander.
50 gr licht geroosterde amandelsnippers.
1 eetlepel olijfolie.
Tabasco.
IJsbergsla.

Bereidingswijze:

Wrijf de kipfilets in met de olijfolie.
Raps de schil van de citroen lichtjes en strooi de rasp over de kipfilets.
Strooi een beetje zout en versgemalen zwarte peper over de kipfilets.
Stoom de kip ongeveer 25 minuten totdat de kipfilets gaar zijn.
Leg de kipfilets daarna op een bord en laat ze afkoelen.
Snipper de sjalot heel fijn.
Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij hem heel fijn.
Doe een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de gesnipperde sjalot en de rode peper ongeveer 5 minuten.
De snippers mogen niet bruin worden.
Voeg daarna de madras currypoeder toe en bak deze ongeveer 2 tot 3 minuten mee.
Roer de tomatenpuree er door en bak deze nog een minuutje mee.
Voeg de witte wijn toe en laat het geheel sudderen totdat het volume ongeveer gehalveerd is.
Voeg hierna de abrikozenjam en de kippenbouillon toe en roer de jam er goed doorheen.
Laat het geheel weer sudderen totdat het volume weer gehalveerd is.
Haal de pan van het vuur en zet hem aan de kant om de saus te laten afkoelen.
Mix de mayonaise en de crème fraîche samen in een kom totdat het goed gemengd is.
Roer er vervolgens de saus doorheen.
Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij het daarna in blokjes van ongeveer 1 ½ cm.
Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
Pers de citroen uit.
Schep de mango, de lente-uitjes en de koriander door het mayonaisemengsel.
Snij de kip in hapklare brokjes, ongeveer net zo groot als die van de mango.
Schep deze door het mayonaisemengsel.
Voeg citroensap naar smaak toe, het sap van een halve citroen is meestal wel genoeg.
Doe er nog een scheutje tabasco bij en eventueel nog wat zout en peper naar smaak.
Koel de kipsalade nog een uurtje of 2.
Strooi de geroosterde amandelschaafsel over de salade.

Serveer de kipsalade op de ijsbergsla.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”