Indiase Kip Curry.

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Indiase Kip Curry.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Indiase Kip Curry.

Ingrediënten:

Voor de Masala:


1 kaneelstokje.
2 kardemom peulen.
2 kruidnagels.
1 eetlepel wit maanzaad.
2 eetlepels korianderzaad.
2 eetlepels geraspte verse kokos.

Voor de Curry:

Een stukje verse gember. (2,5cm)
3 tenen knoflook.
1 eetlepel zonnebloemolie.
1 ui
1 groene peper.
3 a 4 kipfilets.
1 theelepel chilipoeder.
½ theelepel kurkuma.
Zout naar smaak.
Verse koriander om te garneren.



Bereidingswijze:

Voor de masala:


Rooster de kardemom, kruidnagels, korianderzaadjes en het witte maanzaad in een droge koekenpan totdat ze beginnen te geuren.
Voeg ze dan samen met de kaneel en de kokos in een kleine hakmolen of een vijzel en maak er een fijn gemalen pasta van.

Voor de curry:

Schil en snij de gember in kleine stukjes en doe het met de teentjes knoflook in een kleine hakmolen of een vijzel en maak er een fijn gemalen pasta van.
Snij de ui in fijne halve ringen en snij de groene peper in fijne ringen, laat het zaad zitten, dit geeft de curry wat extra pittigheid.
Doe de olie in een pan die je af kunt sluiten, verhit deze en bak hierin de ui en peper op zacht vuur totdat ze zacht zijn.
Voeg dan de masala en curry pasta toe en bak nog 2 tot 3 minuten mee.
Zout de in blokjes gesneden kipfilet en voeg ze toe aan de mix in de pan, samen met de kurkuma en de chilipoeder.
Doe het deksel op de pan en laat dit ongeveer 5 minuten stoven.
Voeg 125ml water toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip mals en gaar is.
Was en snij de koriander en voeg dit net voor het serveren toe.

Deze curry is heerlijk met muntrijst, maar witte rijst mag natuurlijk ook.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”