Kip chow mein.

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Kip chow mein.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Kip chow mein.

Ingrediënten voor 2 personen:


150 gr eiernoedels.
300 gr kipfilet.
1 theelepel Chinese vijfkruidenmix.
1 theelepel chilisaus.
1 eetlepel maïzena.
1 tot 2 eetlepel koolzaadolie.
1 rode paprika.
150 gr taugé.
4 lente-uitjes.
2 eetlepels lichte sojasaus.
1 scheutje sesamolie.
1 scheutje donkere sojasaus.
Versgemalen zwarte peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Maak de kipfilet eventueel nog schoon en snij in dunne reepjes.
Doe de reepjes in een kom en voeg de vijfkruidenmix, de chilisaus, een scheutje donkere sojasaus en zout naar smaak toe.
Meng het geheel goed doorelkaar en dek af met keukenfolie.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in dunne reepjes.
Snij de lente-uitjes in 3 stukken en snij er daarna in de lengte dunne reepjes van.
Kook de noedels volgens de verpakking, giet ze af en spoel ze af met koud stromend water.
Laat de noedels goed uitlekken en giet er een scheutje sesamolie over.
Schud het geheel goed doorelkaar om het aan elkaar plakken van de noedels te voorkomen.
Bestuif de kipreepjes lichtjes met de maïzena zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verhit de olie in een wok tot ze begint te walmen en roerbak hierin de kipreepjes 3 tot 4 minuten zodat ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Voeg de paprikareepjes toe en roerbak deze nog een minuut mee.
Voeg daarna de taugé en de lente-uitjes toe en roerbak deze een halve minuut mee.
Voeg de gekookte noedels toe en warm het geheel goed door, breng op smaak met de lichte sojasaus, een scheutje sesamolie en wat versgemalen zwarte peper.
Schep de noedels op de borden en serveer meteen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”