Ajam Masak Merah, gestoofde kip in rode saus.

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Ajam Masak Merah, gestoofde kip in rode saus.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Ajam Masak Merah, gestoofde kip in rode saus.

Ingrediënten voor 4 personen:


10 kip drumsticks
2 eetlepels kurkuma
1 ui
4 sjalotten
1 cm. gember
4 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel sambal
2 eetlepels ketjap manis
4 dl. water
3 limoen blaadjes
3 pandan blaadjes
Suiker, zout en olie.

Bereidingswijze:

Wrijf de drumsticks in met zout naar smaak en de kurkuma, dek ze af met keukenfolie en laat ze een nacht in de koelkast marineren.
Doe genoeg olie in een wok om de drumsticks te frituren en verhit deze tot 160 graden C.
Frituur de drumsticks in delen mooi goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pel de sjalotten en de knoflook, en snipper ze fijn.
Schil het stukje gember en snij in heel kleine blokjes.
Verhit een beetje olie in een wok en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de gember.
Voeg de sambal toe en fruit deze nog even mee.
Voeg dan de tomatenpuree en de ketjap toe.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
Strooi de limoenblaadjes en de pandanblaadjes er bij en breng het geheel op smaak met wat zout en suiker.
Voeg de gefrituurde drumsticks toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip botermals is en de saus flink ingekookt is.
Pel de ui en snij deze in ringen.
Fruit de ringen mooi goudbruin en voeg net voor het serveren toe.
Serveer de drumsticks met witte rijst.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”