Kip Kiev.

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Kip Kiev.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Kip Kiev.

Ingrediënten voor 2 personen:


100 gr zachte roomboter.
2 teentjes knoflook.
1 theelepel zout.
½ theelepel cayennepeper of Kasjmierpeper.
3 eetlepels fijngehakte peterselie.
2 kipfilets.
150 gr bloem.
2 scharreleieren.
150 gr panko of paneermeel.
Zonnebloemolie.
Zeezout.

Bereidingswijze:

Pel de teentjes knoflook.
Doe de boter in een kom en rasp daarin de knoflook.
Voeg het zout, de peper en de peterselie toe en meng het geheel goed doorelkaar.
Doe de kruidenboter in een diepvrieszakje en duw alles naar een punt van de zak.
Snij met een scherp mes een holte in de kipfilets, begin aan het dikke eind en werk voorzichtig door naar het andere eind en de zijkanten.
Knip de punt van de diepvrieszak en spuit zoveel mogelijk kruidenboter in de kipfilets.
Doe de bloem op een bord.
Klop de eieren los in een diep bord.
Doe de panko of het paneermeel op een bord.
Haal de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door de panko zodat ze helemaal gepaneerd zijn.
Leg de kipfilets op een bord, dek ze af en zet ze tenminste 20 minuten in de koelkast zodat de boter weer hard wordt.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak op middelhoog vuur hierin de kipfilets aan alle kanten 3 tot 4 minuten aan zodat ze mooi bruin worden.
Strooi er wat zeezout over, leg de kipfilets in een kleine braadslee en bak ze in 10 tot 15 minuten af in de oven.
Serveer ze meteen samen met sperziebonen of een groene salade en eventueel wat romige aardappelpuree.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”