Kokos chili kip.

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Kokos chili kip.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Kokos chili kip.

Ingrediënten voor 4 personen:


3 stengels citroengras.
50 gr verse gember.
2 rode pepers.
2 teentjes knoflook.
1 bosje koriander.
2 limoenen.
2 eetlepels arachideolie.
200 gr tomatenblokjes.
2 eetlepels Thai vissaus.
2 eetlepels donkere sojasaus.
8 kippenpoten.
400 ml kokosmelk.
1 bosje lente-uitjes.

Bereidingswijze:

Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snij de stengels in dunne ringen.
Schil de gember en snij het in kleine blokjes.
Pel de knoflook en snij ze in plakjes.
Snij de bovenkant van de pepers, rol ze tussen de handen om het zaad er uit te halen en snij in dunne ringen.
Snij de stengels van de koriander en de helft van het blad grof.
Rasp de schil van de limoenen.
Doe alles in een hakmolentje en maal er een grove pasta van.
Voeg eventueel een scheutje olie om het malen te helpen.
Voeg de vissaus, de sojasaus en de tomatenblokjes toe en maal nog een paar seconden.
Dep de kippenpoten goed droog en bak ze in een beetje olie aan tot ze mooi bruin zijn.
Haal ze uit de pan en giet zoveel olie af totdat er ongeveer 1 eetlepel olie overblijft.
Bak hierin de kruidenpasta al roerend een minuut of 2 à 3 en voeg daarna de kokosmelk toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg de kippenpoten toe.
Laat alles ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen zodat de kip door en door gaar wordt.
Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
Hak de resterende korianderblaadjes grof.
Voeg beide aan het eind toe en serveer het geheel met witte rijst.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”