Thai kipsalade.

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Thai kipsalade.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Thai kipsalade.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de kip:


300 gr kipfilet.
4 theelepels suiker.
2 theelepels rijstazijn.
3 eetlepels koolzaadolie.
1 teentje knoflook.
1 limoen.
¼ bosje verse koriander.
1 theelepel Thai vissaus.
½ rode peper.
Zout en zwarte peper naar smaak.

Voor de sla:

1 krop romainesla.
1 kleine wortel
½ rode paprika.
3 lente-uitjes.
¼ bosje verse koriander.
½ komkommer.

Voor de dressing:

3 theelepels rijstazijn.
4 theelepels Thai chili-knoflooksaus.
1 theelepel sesamolie.
½ theelepel suiker.
Zout en peper naar smaak.

Voor de pindasaus:

2 eetlepels pindakaas.
2 theelepels sojasaus.
1 theelepel rijstazijn.
1 à 2 theelepels Thai chili-knoflooksaus.
2 theelepels water.

Bereidingswijze:

Voor de kip:


Pel en snipper de knoflook.
Hak de koriander fijn inclusief de stengels.
Snipper de rode peper.
Meng alle ingrediënten in een afsluitbare plastic zak en voeg de helft van het limoensap toe.
Mix alles goed door elkaar totdat de suiker opgelost is.
Doe de kipfilet er bij en masseer de marinade over de kip.
Verwijder zoveel mogelijk lucht uit de plastic zak en laat het geheel minimaal 4 uur marineren.

Voor de dressing:

Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel wat vissaus en limoensap toe.

Voor de sla:

Haal de bladeren los van de sla en was ze goed in koud water.
Schud goed droog en snij er reepjes van.
Schil de wortel en rasp deze grof.
Snij de paprika in kleine blokjes of dunne reepjes.
Snij de lente-uitjes schuin in dunne ringetjes.
Schil de komkommer, halveer in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in dunne plakjes.
Hak de koriander grof.
Meng alles in een grote kom en zet koel tot net voor het serveren.

Voor de pindasaus:

Breng alles in een kleine pan al roerend net tegen de kook aan.
Verdun de saus met water zodat je de saus met een lepel mooi over de salade kunt verdelen.

Voor de salade:

Grill de kipfilet in een grillpan of op de BBQ tot ze net gaar is.
Laat de kip iets afkoelen en snij daarna in hapklare stukjes.
Meng de dressing door de sla en verdeel deze over de borden.
Leg er de blokjes kip op en verdeel de pindasaus er over.
Strooi er eventueel nog wat gezouten pinda’s over.

PS, ik gebruik hier de chili-knoflooksaus van Inproba voor.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”