Dry rub voor kip op de BBQ

Nee, geen plofkip, maar wel erg lekker. Lekker op veel verschillende manieren, zowel warm als koud.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Dry rub voor kip op de BBQ

Bericht door Pieter »

Dry rub voor kip op de BBQ

Ingrediënten:

4 eetlepels Zeezout, niet te fijn gemalen.
3 eetlepels Zwarte Peper korrels, middel-grof gemalen.
4 eetlepels Palmsuiker, goed aangedrukt.
4 eetlepels Zoete Paprika Poeder.
1 theelepel Cayenne Peper.
2 theelepels Knoflook Poeder.
2 theelepels Uien Poeder.
2 theelepels Kashmiri chilipoeder (optioneel)

Meng alles goed door elkaar en gebruik per pond kip 1 eetlepel van deze mix.
Laat minimaal 2 uur marineren.
Bewaar de rest in een luchtdicht afgesloten potje of container.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Kip”