Shepherds Pie.

Een pie, of liever gezegd, een hartige taart. Ze zijn er in veel soorten en maten en erg lekker op een koude dag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Shepherds Pie.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Shepherds Pie

Ingrediënten:


2 el olijfolie
500 gr half-om-half of lamsgehakt gehakt.
1 grote ui.
2 winterwortels.
2 teentjes knoflook.
2 eetlepel Worcestersaus.
1 eetlepel tomatenpuree.
1 eetlepel verse tijm. (een halve eetlepel gedroogde mag ook)
150 ml rode wijn.
400 ml kippenbouillon.
750 gr aardappelen.
50 ml volle melk.
Peper, zout en nootmuskaat.
100 g boter.
200 gr geraspte jong belegen kaas

Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 180 graden C.
Snipper de ui en rasp de wortel op een grove rasp.
Strip de blaadjes van de tijm fijn en pel de teentjes knoflook.
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
De olie in de pan opwarmen en het gehakt hierin rul bakken tot het niet meer roze ziet.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de uien en winterpeen toe en pers de knoflook hierover uit, meng daarna alles goed. Voeg de Worcestersaus, tomatenpuree en verse kruiden toe en roer het geheel goed door.
Giet de rode wijn erbij en kook zachtjes door totdat de wijn bijna volledig is verdampt.
Voeg daarna de kippenbouillon toe, breng aan de kook en kook zachtjes door totdat de saus dikker geworden is.
Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout totdat ze zacht zijn.
Giet het water af en stamp ze fijn samen met de boter en de melk.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
75 gr van de geraspte kaas door de puree mengen.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal.
Schep daar overheen de aardappelpuree en bedek het gehaktmengsel met de puree.
Verdeel de resterende kaas over de schotel.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Serveer met piccalilly.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Pie”