Cornish Pasty.

Een pie, of liever gezegd, een hartige taart. Ze zijn er in veel soorten en maten en erg lekker op een koude dag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Cornish Pasty.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Cornish Pasty.

Wat is een Cornish pasty, dit is een soort van pastei van deeg, gevuld met vlees, aardappel, ui en koolraap, die in de oven gebakken wordt en zeer smakelijk is.
Dit recept is voldoende voor 6 pasties.

Ingrediënten:

Voor het deeg:


450 gram bloem.
2 theelepels bakpoeder. (geen bakingsoda of gist)
1 theelepel zout.
125 gram roomboter.
2 eidooiers.
125 milliliter koud water.

Voor de vulling:

450 gram aardappelen in kleine blokjes gesneden.
150 gram koolraap in kleine blokjes gesneden.
150 gram uien klein gesneden.
Zout en zwarte peper naar smaak.
300 gram runderlappen fijn gesneden als een soort grof gehakt.
1 eetlepel bloem.
40 gram roomboter.
1 losgeklopt ei.

Het deeg maken:

Doe de bloem, bakpoeder, zout, boter en de eidooiers in een keukenmachine en mix het totdat er kruimels ontstaan.
Voeg dan langzaam koud water toe totdat er spontaan een bal ontstaat.
Het kan zijn dat je niet alle water nodig hebt, dus pas op met toevoegen.
Pak het deeg in met keukenfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast om te koelen en te rusten.

De vulling maken:

Snij zowel de aardappelen als de koolraap in kleine blokjes van ongeveer 1 cm, maak ze beslist niet groter want dan worden ze niet gaar.
Snij de ui in ongeveer dezelfde grootte.
Hak het vlees in een keukenmachine totdat een redelijk grof gehakt.
Breng alle ingrediënten apart op smaak met zout en zwarte peper.
Voeg bij het vlees de bloem toe.

De pasty maken:

Strooi wat bloem uit op een snijplank of op je aanrecht, snij het deeg in 6 gelijke stukken en rol het deeg uit tot de gewenste dikte zodat het niet scheurt als je er straks verder mee werkt.
Gebruik een plat dinerbord als mal om er 6 ronde schijven uit te snijden.
Verdeel op één helft van het deeg de aardappelblokjes, de koolraapblokjes, de uiblokjes en het gehakte vlees.
Hou een rand vrij zodat je straks het deeg dicht kunt plakken.
Leg op de vulling wat stukjes boter en smeer de rand in met losgeklopt ei.
Leg de andere helft van de deegschijf over de vulling en plak het deeg dicht.
Druk vanaf één kant van de pasty met een vork het deeg dicht zodat je een mooie rand krijgt en er een D vormige goed gesloten pasty ontstaat.
Herhaal dit totdat alle 6 pasties gemaakt zijn, smeer ze dan in met het losgeklopte ei en prik in de midden met een scherp mes een paar gaatje om te zorgen dat de stoom weg kan.
Zet de pasties op een bakplaat in een op 180 graden C. voorverwarmde oven en bak ze 50 minuten totdat ze krokant en mooi bruin zijn geworden en de vulling gaar is.
Laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je ze eet.

Eet smakelijk.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Pie”