Corned beef, uien en wortel pie.

Een pie, of liever gezegd, een hartige taart. Ze zijn er in veel soorten en maten en erg lekker op een koude dag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Corned beef, uien en wortel pie.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Corned beef, uien en wortel pie.

Ingrediënten:


15 gr boter.
1 eetlepel olie.
1 grote ui.
2 medium wortelen.
300 gr iets kruimige aardappelen.
2 eetlepels tomatenketchup.
340 gr corned beef.
Versgemalen zwarte peper.

300 gr bloem.
175 gr boter.
1 ei.
Een flinke snuf zeezout.

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui.
Schil de wortelen en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Schil de aardappelen en snij ook deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhit samen met de olie de 15 gr boter in een braadpan.
Voeg hieraan de ui, wortelen en de aardappelen aan de pan toe en bak dit ongeveer 15 minuten totdat alles mooi gekleurd is en wat zacht geworden is.
Voeg de ketchup toe en roer deze door de mix.
Snij of breek de corned beef in redelijk grote stukken en meng door de mix.
Maal er zwarte peper naar smaak over en haal de pan van het vuur.
Laat het geheel ongeveer 20 afkoelen.
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Doe de bloem, het zout en de in blokjes gesneden koude boter in een keukenmachine en mix het totdat het op broodkruim lijkt.
Klop het ei samen met een eetlepel water lichtjes los en voeg op een eetlepel na het ei bij het bloemmengsel totdat het een bal begint te vormen.
Kiep het deeg op een goed bebloemd werkvlak en breng het samen in een bal.
Neem ongeveer de helft van het deeg en rol het uit tot een ronde schijf.
Bekleedt hiermee een taartbodemblik en laat het overtollige deeg over de rand hangen.
Strijk de rand in met het overgebleven eimengsel.
Doe de groenten en vleesvulling in de bodem.
Rol het overgebleven deeg uit tot een ronde schijf en rol het losjes over de deegroller.
Dek er de taart mee af en duw de randen van het deeg goed op elkaar om het lekvrij te maken.
Strijk het deeg in met de overgebleven eimengsel en snij in het midden het deeg kruislings in om stoom te kunnen laten ontsnappen.
Bak het geheel onderin de oven ongeveer 40 minuten totdat het deeg mooi goudbruin is.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Pie”