Gerookte makreelpaté.

Iets wat we meer zouden moeten eten, maar dan wel echt vers, het liefst aan de haven waar ze aan land gebracht worden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Gerookte makreelpaté.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Gerookte makreelpaté.

Ingrediënten:


1 gerookte makreel.
1 theelepel geraspte mierikswortel.
2 theelepels Dijon mosterd.
2 eetlepels crème fraîche.
½ citroen.
100 gr ongezouten roomboter.
Versgemalen zwarte peper.
1 lente-uitje.

Bereidingswijze:

Verwijder het vel van de vis en haal het vlees van de graat.
Haal zoveel mogelijk de graatjes uit de vis, dit scheelt het zeven van de paté.
Doe het visvlees in een blender of hakmolentje.
Voeg de mierikswortel, de mosterd, zwarte peper naar smaak, de crème fraîche en het sap van de halve citroen toe.
Maal het geheel tot een pasta.
Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de pasta.
Maal het geheel nogmaals zodat het een mooie gladde paté wordt.
Voeg eventueel nog zout naar smaak toe.
Snij het lente-uitje in dunne ringen en serveer deze bij de paté.
Lekker op knapperig stokbrood of toastjes.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Vis”