Oriëntaalse garnalen.

Iets wat we meer zouden moeten eten, maar dan wel echt vers, het liefst aan de haven waar ze aan land gebracht worden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Oriëntaalse garnalen.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Oriëntaalse garnalen.

Ingrediënten voor 4 personen:


75 ml olijfolie.
3 teentjes knoflook.
2½ cm gemberwortel.
1 rode peper.
500 gr reuzengarnalen.
1 limoen.
Zout.

Bereidingswijze:

Doe de olie in een maatbeker die groot genoeg is voor een staafmixer.
Pel de knoflookteentjes en voeg ze toe aan de olie.
Schil de gember, snij hem in stukjes en voeg toe aan de olie.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper, snij in stukken en voeg toe aan de olie.
Pureer het geheel met de staafmixer.
Doe de garnalen in een kom en giet hier het oliemengsel over.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil bij de garnalen.
Pers de limoen uit en doe het sap bij de garnalen.
Voeg een beetje zout naar smaak toe en meng het geheel goed door elkaar.
Laat minimaal 3 uur marineren.
Rijg de garnalen aan een satéprikker en rooster de spiesen op de BBQ in 5 minuten gaar.
Wokken kan ook, wok ze dan met de marinade in 5 minuten gaar.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Vis”