Garnalen pasteitjes.

Iets wat we meer zouden moeten eten, maar dan wel echt vers, het liefst aan de haven waar ze aan land gebracht worden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Garnalen pasteitjes.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Garnalen pasteitjes.

Ingrediënten voor 6 stuks:


6 pasteibakjes.
1 eierdooier.
15 gr roomboter.
50 gr bloem.
200 ml visbouillon.
1 eetlepel garam masala
1 eetlepel water.
75 ml verse slagroom.
18 gekookte en gepelde grote garnalen.
1 eetlepel amandelvlokken.
3 lente-uitjes.
Zout en versgemalen zwarte peper.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Snij de lente-uitjes in dunne ringetjes.
Bak de pasteibakjes volgens de verpakking.
Maak de visbouillon heet.
Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door tot er een roux ontstaat.
Haal de pan van het vuur en roer er deel voor deel de visbouillon door.
Roer het water door de garam masala en voeg toe aan de pan.
Zet de pan weer op het vuur en breng al roerend aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel zachtjes al roerend 10 tot 12 minuten sudderen totdat het een gebonden saus is.
Klop de eierdooier los met de slagroom en roer deze met een garde door de saus.
Roer de garnalen, het amandelschaafsel en de lente-uitjes door de saus.
Schep de ragout in de pasteibakjes en bak ze nog 10 tot 12 minuten in de oven.
Serveer meteen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Vis”