Crumpets

Brood is voor elke dag, maar er is zoveel meer dan het brood van de bakker. Zelf bakken geeft een heerlijke geur in huis.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Crumpets

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Crumpets

Ingrediënten voor 10 tot 12 stuks:


175 gr tarwebloem.
175 gr bloem.
14 gr instant gist.
1 theelepel kristalsuiker.
350 ml melk.
150 tot 200 ml warm water.
½ theelepel natriumbicarbonaat. (baksoda)
1 theelepel zout.

Bereidingswijze:


Doe beide soorten bloem in een grote kom en roer er de gist goed doorheen.
Verwarm de melk lauwwarm en los er de suiker in op.
Giet de melk bij de bloem en klop het met een houten lepel tot er een glad beslag ontstaat.
Dit duurt ongeveer 3 tot 4 minuten en is flink werken.
Dek de kom af en laat het minimaal 20 minuten rusten, het beslag zal rijzen en weer inzakken.
Meng de natriumbicarbonaat en het zout door het water en giet dit voor driekwart bij het beslag.
Klop dit goed door het beslag en voeg eventueel meer van het water toe tot het beslag op dikke room lijkt.
Dek de kom weer af en laat weer 20 minuten rusten.
Vet de chefsringen aan de binnenkant in met wat boter.
Verhit een koekenpan met dikke bodem en vet ook deze lichtjes in.
Zet de ringen in de koekenpan en schep in elke ring een sauslepel beslag.
Na 4 tot 5 minuten komen er luchtbellen boven en is de bovenkant gestold.
Keer dan de crumpets om en bak ze nog 3 tot 4 minuten.
Serveer ze meteen of laat ze afkoelen en rooster ze net voor het eten.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Brood”