Knoflook brood.

Brood is voor elke dag, maar er is zoveel meer dan het brood van de bakker. Zelf bakken geeft een heerlijke geur in huis.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Knoflook brood.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Knoflook brood.

Ingrediënten:


125gr gezouten roomboter.
3 grote tenen knoflook.
1 eetlepel fijn gehakte peterselie.
1 groot stokbrood.

Bereidingswijze:

Plet de knoflook, verwijder de schillen en snij de knoflook in stukjes.
Smelt de boter in een pan en voeg de knoflook toe. Pas op, de boter mag alleen maar smelten, niet bruinen en de knoflook bakken.
Laat de knoflook een minuut of 5 zo stoven in de boter.
Neem de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.
Snij de stokbrood in stukken zodat ze makkelijk in de oven passen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de stukken stokbrood in de lengte door en schep met een lepel het boter/knoflook/peterselie mengsel op alle helften.
Leg de stukken stokbrood weer op elkaar en wikkel ze in aluminiumfolie.
Leg de stukken op een bakblik en bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven.
Haal de stokbroodjes uit de oven, haal de folie er af, snij ze in stukken en serveer ze meteen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Brood”