Chocolade-kersen-pistachenoot cheesecake met Chocoladesaus.

Een toetje, wie lust ze niet. Ook toetjes zijn er in vele variaties waarvan hier een paar lekkere.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Chocolade-kersen-pistachenoot cheesecake met Chocoladesaus.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Chocolade-kersen-pistachenoot cheesecake met Chocoladesaus.

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

Voor de cheesecake:


125 gr chocolate chip koekjes.
50 gr roomboter.
225 ml slagroom.
100 gr mascarpone.
3 eetlepels honing.
Sap van een halve citroen.

Voor de chocoladesaus:

50 gr donkere chocolade.
75 ml slagroom.

Voor het serveren:

75 gr uitgelekte kersen zonder pit.
1 eetlepel grof gemalen pistachenootjes.

Bereidingswijze:

Voor de cheesecake:


Verkruimel de chocolate chip koekjes en doe ze in een kom.
Smelt de boter en voeg ze toe aan de koekkruimels en mix alles goed door elkaar.
Maak het mengsel niet te nat met de boter, dus er kan minder boter nodig zijn.
Druk het mengsel in een kleine springvorm of een chefsring op een bordje geplaatst.
Klop de slagroom niet al te stijf.
Doe de geklopte slagroom samen met de mascarpone, de honing en het citroensap in een kom en mix het goed door elkaar.
Schep dit mengsel op de koekjes basis in de vorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Voor de chocoladesaus:

Doe de chocolade en de slagroom in een grote kom en zet deze op een pan met kokend water.
Laat het water zachtjes koken.
Roer de chocolade en de slagroom regelmatig totdat alle chocolade gesmolten is en er een mooi glad mengsel ontstaan is.
Haal voorzichtig de ring rondom de cheesecake weg.
Leg de kersen op de cheesecake en strooi er de grof gemalen pistachenootjes over.
Giet hier weer de chocoladesaus over en serveer.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Dessert”