Lams rack met gestampte nieuwe aardappelen en rode wijnsaus.

Voor sommige mensen een ware traktatie. Probeer deze recepten eens, onweerstaanbaar lekker.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Lams rack met gestampte nieuwe aardappelen en rode wijnsaus.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Lams rack met gestampte nieuwe aardappelen en rode wijnsaus.

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor het lam:


2 lams racks van 3 a 4 ribben.
4 eetlepels olijfolie.
4 takjes verse tijm.
6 teentjes knoflook.
Gemalen zeezout en versgemalen peper.

Voor de aardappelen:

300 gram nieuwe aardappelen.
4 eetlepels gehakte bieslook.
50 gram roomboter.
Gemalen zeezout en versgemalen peper.

Voor de rode wijnsaus:

350 milliliter goeie rode wijn.
1 runderbouillonblokje.
30 gram roomboter.
2 eetlepels olijfolie extra vierge.

Bereidingswijze:

Voor het lam:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Plet de teentjes knoflook en laat de schilletjes zitten.
Verwarm de olijfolie in een ovenvaste pan en doe hier de teentjes knoflook en de tijm in.
Breng de lams racks op smaak met zeezout en versgemalen peper en schroei het vlees rondom dicht met een mooie bruine kleur.
Zet de lams racks met de pan in de oven en bak ze nog ongeveer 8 tot 10 minuten.
Haal de lams racks uit de pan en laat ze minimaal 5 minuten rusten op een warm bord met daarover losjes wat aluminiumfolie.

Voor de aardappelen:

Schil of schrap de aardappelen en kook ze net gaar.
Giet de aardappelen af, laat ze nog wat uitstomen en stamp ze samen met de gehakte bieslook en de boter.
Breng het geheel op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Schep de stamp in een chefsring op de borden en haal de ring voorzichtig weg.

Voor de rode wijnsaus:

Breng de rode wijn voorzichtig aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
Laat het geheel zo’n 8 tot 10 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren totdat het voor de helft ingekookt is.
Haal de pan van het vuur en roer met een garde de in blokjes gesneden gekoelde boter door de saus totdat deze gesmolten is en de saus mooi glad en glimmend is.

Snij de lams racks in koteletjes en serveer ze op de aardappelen.
Giet met een lepel de saus er omheen en druppel er de olijfolie overheen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Lamsvlees”