Lams Vindaloo. (curry)

Voor sommige mensen een ware traktatie. Probeer deze recepten eens, onweerstaanbaar lekker.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Lams Vindaloo. (curry)

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Lams Vindaloo. (curry)

Ingrediënten voor 6 personen:


1300 gr lamsvlees. (schenkel)
100 ml rode wijnazijn.
2 eetlepels zonnebloemolie.
2 theelepels zeezout.

Voor de saus:

125 ml zonnebloemolie.
4 uien.
6 teentjes knoflook.
3 Spaanse pepers.
25 gr verse gemberwortel.
1 eetlepel Engelse mosterdpoeder.
1 eetlepel gemalen komijn.
1 eetlepel gemalen koriander.
1 eetlepel gemalen paprika.
2 theelepels kurkuma.
2 theelepels gemalen cayennepeper.
1 theelepel gemalen kaneel.
2 theelepels zeezout.
2 laurierblaadjes.
1 bosje verse koriander.

Bereidingswijze:

Snij het vlees van het bot, verwijder de eventuele harde stukken vet en pezen en snij het in blokken van ongeveer 3 x 3 cm.
Meng de rode wijnazijn met de olie en het zout in een kom en laat hierin het vlees afgedekt 2 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Pel de uien en snij 3 er van in dunne halve ringen en snipper de andere ui.
Halveer de pepers en verwijder de zaadjes (wil je het extra heet, laat dan de zaadjes zitten) en snij deze in stukken.
Pel de knoflookteentjes en snij ze grof.
Schil de gember en snij deze in stukjes.
Doe de gesnipperde ui, de pepers, de knoflook, het mosterdpoeder, de komijn, de koriander, de paprika, de kurkuma, de cayennepeper, de kaneel en het zeezout in een keukenmachine.
Maal het geheel tot een puree, voeg eventueel een beetje olie toe.
Fruit de uien in een beetje olie totdat ze zacht zijn en lichtbruin zijn geworden.
Voeg de kruidenpuree er aan toe en bak dit 5 minuten mee. Het mengsel zou iets in moeten dikken en te kleuren.
Doe de gebakken ui / kruidenpuree in een vuurvaste ovenschaal.
Laat het lamsvlees uitlekken in een vergiet.
Doe nog een beetje olie in de pan waar de uien en kruiden in gebakken zijn en bak het vlees in porties tot het begint te bruinen.
Doe het vlees bij de ui / kruidenpuree in de ovenschaal.
Giet er een halve liter water bij en voeg het zout en de laurierblaadjes toe.
Dek het geheel af met vetvrij bakpapier en doe het deksel er op.
Afdekken met aluminiumfolie mag ook. Dan is het bakpapier niet nodig.
Zet het geheel in de oven en laat deze minimaal 1 uur en 3 kwartier in de oven stoven.
Serveer met basmati rijst, crème fraîche, verse gehakte koriander en eventueel naanbrood.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Lamsvlees”