Lamsbout uit de oven.

Voor sommige mensen een ware traktatie. Probeer deze recepten eens, onweerstaanbaar lekker.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Lamsbout uit de oven.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Lamsbout uit de oven.

Ingrediënten voor 2 personen:


1 wortel.
1 grote ui.
7 tenen knoflook.
3 takjes tijm.
2 lamsbouten met bot.
50 ml olie.
Zout en peper naar smaak.
15 gr tomatenpuree.
200 ml droge rode wijn.
150 ml water.

Bereidingswijze:

Schrap de wortel, spoel af en snijd hem in grove stukken.
Pel en snipper de ui grof.
Pel de knoflooktenen en hak ze grof.
Droog de lamsbouten eventueel en snijd ze iets in.
Verhit de olie in een ovenvaste pan en braad hierin de lamsbouten op hoog vuur aan.
Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper naar smaak.
Verwarm de elektrische oven voor op 200 0C.
Bak de wortels, de uien en de knoflook in het braadvet, maar pas op dat de knoflook niet verbrand.
Bak de tomatenpuree kort mee en blus het geheel af met water en rode wijn.
Doe de takjes tijm er bij en leg de schenkels terug in de pan.
Zet de pan met het deksel er op in de oven en laat het ongeveer 2 uur smoren in de oven.
Keer de schenkels halverwege het smoren.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Lamsvlees”