Aziatische lamskoteletten.

Voor sommige mensen een ware traktatie. Probeer deze recepten eens, onweerstaanbaar lekker.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Aziatische lamskoteletten.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Aziatische lamskoteletten.

Ingrediënten:


500 gr lams rack.

Voor de marinade:

1 eetlepel bruine basterdsuiker.
1 eetlepel soja saus.
1 eetlepel thaise vissaus.
1 eetlepel arachideolie.
1 eetlepel tamarinde pasta.
1 theelepel sambal oelek.
½ theelepel gemalen koriander.
1 teentje knoflook.
1 theelepel geraspte verse gember.
½ theelepel grof zeezout.
1 lente-uitje.
1 eetlepel limoensap.

Voor de dipsaus:

1 à 1 ½ eetlepel limoensap.
½ eetlepel rijstwijn azijn.
½ eetlepel bruine basterdsuiker.
¾ eetlepel thaise vissaus.
½ eetlepel sojasaus.
½ teentje knoflook.
½ Spaanse peper.
1 limoen.

Bereidingswijze:

Snij de lams rack in individuele koteletten.

Voor de marinade:

Pel en snij het teentje knoflook fijn en het lente-uitje in dunne ringen.
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een hakmolentje of blender en pureer het geheel totdat alles goed vermengd is.
Giet de marinade over de koteletjes en zorg dat ze allemaal goed in de marinade zitten.
Zet de gemarineerde koteletjes in de koeling, minimaal 1 uur, maar een nacht is beter.

Voor de dipsaus:

Pel het teentje knoflook en snipper hem fijn.
Halveer de Spaanse peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak de halve peper heel fijn.
Roer de limoensap, de rijstwijn azijn en de suiker doorelkaar totdat de suiker opgelost is.
Voeg de resterende ingrediënten toe en breng eventueel nog op smaak.

Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Leg de koteletjes op een rek in een ruim bakblik en braad ze ongeveer 1 ½ uur in de oven en bestrijk ze halverwege nog een keer met wat marinade.
Verwarm de overgebleven marinade in een steelpan totdat het kookt.
Haal de koteletjes uit de oven als ze heerlijk gaar zijn, bestrijk ze met wat van de kokende marinade en druppel er wat olijfolie over.
Serveer de koteletjes met de dipsaus en de in partjes gesneden limoen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Lamsvlees”