Hertenstoofvlees.

Heerlijk seizoenseten, lekker vet en mals van een rijke zomer en dat proef je dan ook.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Hertenstoofvlees.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Hertenstoofvlees.

Ingredienten:


500 gr. hertenvlees (schouder) in blokjes gesneden.
100 gr. roomboter.
3 kleine uien, in kwarten gesneden.
1 blik tomatenpuree. (140 gr.)
2 dl. rode wijn.
5 dl. runder fond (pot aangevuld met water)
200 gr. worteltjes in blokjes gesneden.
2 tenen knoflook, fijn gehakt.
2 laurierblaadjes.
2 el. olijfolie.
2 el. gehakte peterselie.
Versgemalen peper.
Zout.

Bereidingswijze:

Bak het vlees in porties in 2 el. olijfolie en 50 gr. roomboter. Bestrooi het vlees op een bord met peper en zout.
Fruit de uien in het braadvet, voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
Doe het vlees weer in de pan en blus af met de rode wijn en de fond.
Voeg de wortelblokjes, de knoflook, de laurierblaadjes en de peterselie toe, breng aan de kook en laat het geheel minimaal 3 uur sudderen met een gesloten deksel.
Kook het mengsel op hoog vuur eventueel in tot sausdikte.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.


Uienpuree

Ingrediënten:


4 middelgrote kruimige aardappelen.
3 grote uien, grof gesnipperd.
1 dl. witte wijn.
4 el. olijfolie.
50 gr. roomboter.
1 ½. dl. volle melk.

Bereidingswijze:

Schil en kook de aardappelen gaar in wat water met zout en giet ze goed af. Zet de aardappelen daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 90 graden om ze zo droog mogelijk te stomen.
Snipper de ui en fruit deze in 4 el. olijfolie tot ze zacht zijn.
Voeg de witte wijn toe en laat dit tot de helft inkoken.
Doe de melk en de boter in een pan en breng de melk net aan de kook.
Voeg de droog gestoomde aardappelen aan het boter/melk mengsel toe en pureer de aardappelen.
Doe de uien er bij en meng het geheel goed door elkaar.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Wild”