Bami Goreng.

Noedels, heel veelzijdig en net als rijst een smakelijk alternatief voor aardappelen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Bami Goreng.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Bami Goreng.

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor het vlees:


500 gr hamlap.
2 eetlepels ketjap manis.
1 eetlepel ketjap asin.
1 eetlepel gembersiroop.
2 eetlepels olie.

Voor de boemboe:

2 sjalotjes.
1 rode peper.
2 cm verse gember.
2 teentjes knoflook.
1 tomaat.
1 theelepel trassi.
½ eetlepel ketjap manis.
1 eetlepel olie.

Voor de bami goreng:

250 gr Tai Ming wok mie.
2 liter kippenbouillon.
500 gr oosterse wok groenten.
3 eieren.
¼ bosje verse koriander.
125 gr gekookte roze garnalen (optie).

Bereidingswijze:

Voor het vlees:


Snij de hamlappen in kleine blokjes en verwijder eventueel het overtollige vet.
Meng de ketjap manis, de ketjap asin, de gembersiroop en de olie in een kom.
Voeg het in blokjes gesneden vlees er aan toe en meng goed door elkaar.
Laat het vlees minimaal 4 uur marineren buiten de koelkast, of liever, een nacht over in de koelkast.

Voor de boemboe:

Pel en snipper de sjalotten.
Pel en snij de knoflook in plakjes.
Schil de gember en rasp in een kommetje.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij de peper in dunne schijfjes.
Voeg de ingrediënten voor de boemboe toe aan een blender of een vijzel en maak er een smeuïge pasta van.

Voor de bami goreng:

Kook de mie 10 minuten in de kippenbouillon, breek de mie eventueel om het makkelijker te kunnen verwerken.
Giet de mie af, bewaar wat van de bouillon, en spoel de mie goed af met koud water om het kookproces te stoppen.
Laat de mie goed uitlekken.
Klop de eieren één voor één los en bak er drie omeletjes van.
Laat de omeletjes afkoelen, rol ze op en snij er dunne reepjes van.
Snij de blaadjes van de koriander grof en bewaar om de bami goreng te strooien wanneer deze klaar is.
Wok de mie in porties op hoog vuur met een klein scheutje olie en stort daarna in een grote braadslee, groot genoeg om alles te kunnen vermengen.
Voeg eventueel nog een scheutje olie toe aan de wok en roerbak de boemboe tot deze lichtjes verkleurd en begint te geuren.
Voeg de gebakken boemboe toe aan de braadslee en schep het geheel goed door. Voeg eventueel wat kippenbouillon toe mocht de mie te droog zijn.
Verhit de wok met een klein scheutje olie en roerbak hierin het vlees in porties gaar en mooi bruin.
Schep het vlees uit de wok in de braadslee en schep weer goed door.
Roerbak de groenten 1 à 2 minuten in porties en schep door de bami goreng.
Schep de omeletreepjes door de bami goreng.
Voeg de eventuele gekookte garnaaltjes toe en warm het geheel nog even goed door.
Serveer de bami goreng met kroepoek, atjar tjampoer en eventueel kipsaté.

Selamat Makan!
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Noedels”