Singapore Noedels.

Noedels, heel veelzijdig en net als rijst een smakelijk alternatief voor aardappelen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 537
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Singapore Noedels.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Singapore Noedels.

Ingrediënten voor 4 personen:


300 gr varkenshaas.
3 eetlepels soja saus.
2 eetlepels droge sherry.
2 theelepels lichtbruine basterdsuiker.
½ theelepel Chinese five spice poeder.
100 gr eiernoedels. (dunne)
1 rode ui.
1 rode paprika.
100 gr shiitake paddenstoelen.
2 tenen knoflook.
20 gr verse gemberwortel.
2 flinke theelepels Madras curry poeder. (4 flinke theelepels gele Thai curry pasta mag ook)
200 gr roze garnalen.
10 lente uitjes.
1 rode peper.
Olie.

Bereidingswijze:

Maak in een schaal de marinade met de soja saus, de sherry, de suiker en het Chinese five spice poeder.
Leg hier de varkenshaas in en laat deze minimaal een half uur marineren, regelmatig kerend.
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat de varkenshaas uitlekken en bewaar de marinade.
Leg de varkenshaas op aluminiumfolie in een kleine braadslee en bedruip deze met wat olie.
Zet het geheel in de hete oven en rooster de varkenshaas ongeveer 12 minuten.
Haal de varkenshaas uit de oven en zet deze aan de kant om te rusten.
Kook ondertussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snij de ui in dunne partjes.
Maak de paprika schoon en snij in gelijke, niet al te kleine stukjes.
Schil de gember en rasp deze fijn.
Kneus de knoflooktenen en hak ze redelijk fijn.
Borstel de shiitake eventueel voorzichtig en snij ze in niet al te kleine stukjes.
Maak de lente uitjes schoon en snij ze in diagonale ringen.
Snij de varkenshaas in de lengte door de midden en snij er daarna dunne plakjes van.
Verwarm de wok op het vuur en doe er 2 eetlepels olie in.
Bak hierin de uien, paprika en shiitake ongeveer 5 tot 6 minuten.
Voeg de gember en de knoflook toe en bak deze een minuutje mee.
Voeg de curry poeder of pasta toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Voeg de plakjes varkenshaas, de garnalen en de lente uitjes toe en bak ze een minuut mee.
Giet de overgebleven marinade er door.
Doe hierna de noedels in de pan en werk ze door het vlees en groenten mix totdat ze weer gloeiend heet zijn.

Serveer meteen en decoreer het geheel met een paar heel fijngesneden ringetjes rode peper.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.

Plaats reactie