Cheddar Scones met Basilicum.

Heerlijk met slagroom, fruit en soms heel ondeugend met een beetje drank. Wees niet bang, het is makkelijker dan je denkt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Cheddar Scones met Basilicum.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Cheddar Scones met Basilicum.

Ingrediënten voor ongeveer 7 stuks:

200 gr zelfrijzend bakmeel.
100 gr boter.
1 scharrelei.
1 theelepel bakpoeder.
Melk.
100 gr, geraspte cheddar.
1 bosje verse basilicum.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 0C.
Doe het meel, de boter, een snufje zout en het ei in een keukenmachine, meng alles goed door elkaar en voeg net genoeg melk toe tot er een glad en stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg uit op een vlakke gladde ondergrond.
Strooi de kaas op het deeg en bewaar een beetje voor later.
Strooi de fijn gehakte basilicum op het deeg.
Rol het deeg op en rol het weer uit om de kaas en de basilicum goed door het deeg te mengen.
Rol het deeg uit tot ongeveer 2 ½ cm dikte.
Snij met een chefsring rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer wat melk op de bovenkant en doe de resterende kaas er boven op.
Bak de scones 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn en mooi gerezen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gebak”