Rustieke hartige taartjes.

Heerlijk met slagroom, fruit en soms heel ondeugend met een beetje drank. Wees niet bang, het is makkelijker dan je denkt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Rustieke hartige taartjes.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Rustieke hartige taartjes.

Ingrediënten voor 2 taartjes:

Voor het deeg:


100ml spa rood.
½ eetlepel zonnebloemolie.
135gr bloem.
1 ei.
50ml dikke yoghurt.
1 snufje zout.
Vers gemalen peper.

Voor de vulling:

Ham, champignons, tomaat, kaas, knoflook, ui en wat je nog maar meer lekker vind.

Bereidingswijze:

Giet het mineraalwater in een kom en voeg het zout en de olie er aan toe.
Roer de bloem er door zodat er een zacht deeg ontstaat.
Rol het deeg in keukenfolie en leg het een half uur in de koeling, dit maakt het uitrollen gemakkelijker.
Snij de ingrediënten voor de vulling in dunne ringen of reepjes en de tomaat in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Haal het deeg uit de koeling en verdeel het in 2 ballen.
Rol elke bal zo dun mogelijk uit en leg het dan op een bord waar de randen van het deeg overheen vallen.
Leg de vulling binnen de contouren van het bord, maar doe er niet te veel op.
Doe er eventueel wat zout en versgemalen peper naar smaak over.
Vouw de randen van het deeg over de vulling zodat de vulling helemaal bedekt is.
Het deeg mag aan de bovenkant best wel vouwen en dergelijke hebben, dat maakt dat het na het bakken op krullen lijkt.
Leg het taartje op een met olie ingevette bakplaat en herhaal het bovenstaande voor het tweede taartje.
Klop het ei los met de yoghurt er door en breng dit mengsel met een kwast aan op de taartjes.
Dit mag er dik op zitten voor een mooi resultaat na het bakken.
Bak de taartjes in de oven in ongeveer 40 minuten gaar en met een mooie goudbruine korst op de bovenkant.
Serveer de taartjes eventueel met een salade.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gebak”