Scones.

Heerlijk met slagroom, fruit en soms heel ondeugend met een beetje drank. Wees niet bang, het is makkelijker dan je denkt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Scones.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Scones.

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:


450 gr bloem.
4 flinke theelepels bakpoeder.
100 gr roomboter.
50 gr suiker.
½ theelepel zout.
300 ml melk.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden C.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Snij de koude boter in blokjes en werk deze met de hand door het bloemmengsel totdat het een soort broodkruim is.
Voeg de melk langzaam toe en roer het met een lepel door de bloem.
Doe niet alle melk ineens in de kom, de hoeveelheid hangt af van hoe het deeg zich gaat vormen.
Maak een deeg wat niet te nat is en nog goed met de hand te kneden is.
Rol het deeg uit tot ongeveer 2,5 cm dikte en steek er met een 6 cm ring rondjes uit.
Kneed het overgebleven deeg weer samen en herhaal het bovenstaande tot alle deeg gebruikt is.
Leg de uitgestoken rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje melk.
Bak de scones in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gebak”