Geglazuurde citroen cake.

Heerlijk met slagroom, fruit en soms heel ondeugend met een beetje drank. Wees niet bang, het is makkelijker dan je denkt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Geglazuurde citroen cake.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Geglazuurde citroen cake.

Ingrediënten:


5 scharreleieren.
300 gr fijne kristalsuiker.
100 ml slagroom.
40 ml mascarpone.
4 citroenen.
1½ eetlepel bruine rum.
1 snufje zout.
80 gr roomboter.
240 gr bloem.
½ theelepel bakpoeder.
3 eetlepels abrikozenjam.
150 gr poedersuiker.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vet een 25cm x 9cm cakevorm in met boter en bekleed de binnenkant daarna met bakpapier.
Rasp de schil van 3 citroenen in een grote kom.
Roer de 100 ml slagroom en de 40 ml mascarpone door elkaar.
Smelt de boter totdat deze net vloeibaar is.
Klop in de grote kom de eieren, suiker, room, citroenrasp, rum, zout en de gesmolten boter.
Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer dit door het mengsel in de grote kom.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 50 tot 60 minuten in de oven.
Controleer of de cake gaar is door er met een mes in het midden in te prikken, het mes hoort er schoon uit te komen.
Haal de cake uit de oven als hij gaar is en stort deze op een rek om 10 minuten uit te wasemen.
Laat de oven aan staan, deze heb je nog nodig voor het glazuur.
Verwarm ondertussen de jam en strijk deze na de 10 minuten over de hele cake.
Rasp de schil van de laatste citroen en pers deze uit in een steelpan.
Voeg de poedersuiker toe en verwarm al roerend totdat alle suiker opgelost is.
Kook eventueel nog een beetje in totdat je een mooie stroperige siroop krijgt.
Bestrijk de cake met de glazuur en laat de cake een paar minuutjes staan zodat de glazuur kan harden.
Zet de cake daarna terug in de oven, zet de oven uit, en laat de cake nog 3 tot 5 minuten in de oven staan om de glazuur te drogen.
Haal de cake daarna weer uit de oven en laat hem afkoelen.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gebak”