Bakewell taart met cranberry.

Heerlijk met slagroom, fruit en soms heel ondeugend met een beetje drank. Wees niet bang, het is makkelijker dan je denkt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Bakewell taart met cranberry.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Bakewell taart met cranberry.

Ingrediënten:

Voor het deeg:


300 gr bloem.
1 flinke snuf zout.
150 gr koude ongezouten roomboter.

Voor de vulling:

100 gr ongezouten roomboter.
100 gr fijne kristalsuiker.
100 gr amandelmeel.
25 gr bloem.
2 grote scharreleieren.
6 eetlepels cranberry compote (bramenjam kan ook).
40 gr amandelvlokken.

Voor het glazuur.

80 gr poedersuiker.

Bereidingswijze:

De taartbodem:


Meng voor het deeg de bloem en het zout in een glazen kom.
Snij de koude boter in kleine blokjes en wrijf deze met koele handen in de bloem tot fijne broodkruim.
Voeg 1 à 2 eetlepels koud water toe, net genoeg om het deeg samen te brengen in een kneedbare bal.
Verpak het deeg in keukenfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot het groot genoeg is om een 23 cm taartvorm te bekleden, ongeveer 2 tot 3 millimeter dik.
Neem het deeg op met de deegroller en leg het voorzichtig in de taartvorm.
Druk met een overgebleven stukje deeg het deeg netjes in alle hoeken van de taartvorm, snij het overtollige niet af.
Leg een stuk bakpapier over het deeg en vul daarna de bodem met gedroogde erwten of rijst.
Bak de bodem 12 tot 15 minuten blind, verwijder daarna het bakpapier en de erwten of rijst.
Bak de bodem daarna nog 5 minuten.

Maak ondertussen de vulling:

Smelt de boter samen met de suiker op laag vuur in een steelpan.
Klop met een houten lepel de bloem, het amandelmeel en de eieren door het botermengsel.

Afbakken:

Verdeel de cranberry compote (of de jam) over de bodem van taartbodem.
Verdeel daarover de gemalen amandelmix en strooi er de amandelvlokken over.
Bak de taart 25 tot 35 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar is.
Laat na het bakken de taart iets afkoelen en werk daarna de rand af.

Het glazuur:

Meng de poedersuiker met lauwwarm water tot een dikke pasta.
Doe het glazuur in een kleine spuitzak en decoreer de taart.
Serveer met slagroom, eventueel op smaak gebracht met rum.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gebak”