Citroen en tijmcake.

Heerlijk met slagroom, fruit en soms heel ondeugend met een beetje drank. Wees niet bang, het is makkelijker dan je denkt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Citroen en tijmcake.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Citroen en tijmcake.

Ingrediënten:


200 gr zachte roomboter.
200 gr fijne kristalsuiker.
100 gr bloem.
100 gr amandelmeel.
1 theelepel bakpoeder.
4 grote scharreleieren.
1 citroen, alleen de rasp.
1 theelepel verse tijmblaadjes (optie).
4 eetlepels suiker.
2 grote citroenen, uitgeperst.
½ theelepel verse tijmblaadjes (optie).

Bereidingswijze:

Bekleed een 900 grams cakevorm met bakpapier, plak het papier vast met kleine beetjes boter.
Verwarm de oven voor op 160 graden C.
Klop de boter samen met de 200 gr suiker in een grote kom glad en romig.
Zeef de bloem samen met het bakpoeder in een tweede kom en meng er daarna het amandelmeel door.
Klop één voor één de eieren door het botermengsel om splitsen te voorkomen.
Meng de rasp van de citroen met de theelepel tijm en kneus dit in een vijzel.
Roer dit mengsel door het botermengsel.
Mix geleidelijk de bloem en amandelmeel door het botermengsel.
Schep het cakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven en controleer aan het einde van de baktijd of de cake gaar is.
Verhit het citroensap op laag vuur en los er de suiker in op, voeg eventueel de tijmblaadjes toe.
Haal de cake uit de oven en laat deze in de vorm zitten.
Prik met een satéprikker de gehele bovenkant van de cake en lepel de citroensiroop over.
Laat de cake hierna helemaal afkoelen en haal deze dan uit de vorm.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gebak”