Clementine en amandelcake.

Heerlijk met slagroom, fruit en soms heel ondeugend met een beetje drank. Wees niet bang, het is makkelijker dan je denkt
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Clementine en amandelcake.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Clementine en amandelcake.

Ingrediënten:


2 grote clementines.
4 grote scharreleieren.
1 grote citroen, alleen de rasp.
160 gr rietsuiker.
100 ml olijfolie.
175 gr amandelmeel.
2 tl bakpoeder.
Poedersuiker.
Slagroom.

Voor de siroop:

15 gr kristalsuiker.
1 grote citroen, sap alleen.

Bereidingswijze:

Boen de clementines schoon en leg ze in een pan. Bedek met water en breng aan de kook, laat 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn.
Giet ze af en laat afkoelen. Snij de clementines in kwarten en verwijder de pitten.

Doe de clementines met schil in een hakmolen en pureer ze tot een gladde pasta.

Verwarm de oven voor op 180 graden C, vet een 20 cm springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Klop met de mixer de eieren, de citroenraspen de rietsuiker door elkaar, voeg de olie toe en klop met de mixer totdat het licht en goed vermengd is.
Roer er de clementinepasta door en schep daarna het amandelmeel en het bakpoeder door het beslag.

Schep het beslag in de springvorm en bak ongeveer 50 minuten in de oven. De cake zou los van de springvorm moeten komen en mooi goudbruin.
Laat de cake in de springvorm afkoelen op een rek.

Pers de citroen uit en doe samen met de suiker in een pan. Verwarm het geheel totdat alle suiker opgelost is. Prik met een satéprikker allemaal gaatjes in de cake en verdeel daarna de siroop over de cake.
Laat de cake helemaal koud worden in de springvorm, leg daarna op een bord en bestrooi met poedersuiker via een zeef. Serveer de cake met wat slagroom er naast en eventueel wat partjes clementines.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gebak”