Patatas Bravas.

De pieper, wie is er niet groot mee geworden. Maar er is meer dan alleen maar koken of bakken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 503
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Patatas Bravas.

Bericht door Pieter » 27 jun 2015, 23:11

Afbeelding
Patatas Bravas.

Ingrediënten voor 8 personen:

Voor de salsa brava:


3 eetlepels olijfolie.
1 theelepel gerookte pittige paprikapoeder.
½ theelepel chilivlokken.
½ theelepel tabasco.
1 theelepel rode wijnazijn.
125 ml tomatensaus uit dit recept.

Voor de tomatensaus:

125 ml olijfolie.
225 gr gesnipperde ui.
2 tenen knoflook.
1 blik à 400 gr tomatenblokjes.
150 ml water.
3 laurierblaadjes.
¾ theelepel zout.
¾ theelepel suiker.

Voor de aardappelen:

1½ kg kruimige aardappelen.
180 ml olijfolie.
Zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Voor de tomatensaus:


Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
Fruit hierin de gesnipperde ui, pel de knoflook en voeg via de pers toe.
Fruit het geheel ongeveer een kwartier tot de uien zacht en lichtbruin geworden zijn.
Voeg de tomatenblokjes, het water, de laurierblaadjes, het zout en de suiker toe.
Breng het geheel aan de kook en laat daarna een uur zachtjes sudderen op een laag vuur, zonder deksel.
Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Laat het inkoken tot het bijna een puree is geworden.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer de saus met een staafmixer of in een blender glad.
Laat de saus afkoelen, neem er 125 ml van, en vries de rest in voor later gebruik.

Voor de salsa brava:

Verhit de olijfolie op laag vuur en voeg het paprikapoeder, de chilivlokken, de tabasco en de azijn toe.
Roer het geheel goed doorelkaar en voeg daarna de saus toe.
Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.

Voor de aardappelen:

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
Kook de blokjes in goed gezouten water ongeveer 6 tot 7 minuten tot ze net aan gaar zijn.
Giet de blokjes af in een vergiet en laat droog stomen.
Verdeel de olie over 2 grote koekenpannen en bak in elk de helft van de aardappelblokjes tot zo lekker krokant en bruin zijn.
Schep de aardappelen in een grote schaal of in kleinere schaaltjes, schep er de saus over en bestrooi nog met wat paprikapoeder.
Serveer met prikkers en servetjes.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.

Plaats reactie