Champ. (Ierse Puree)

De pieper, wie is er niet groot mee geworden. Maar er is meer dan alleen maar koken of bakken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Champ. (Ierse Puree)

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Champ.

Ingrediënten voor 4 personen:


1 kg aardappels, kruimig.
4 tot 6 bos-uitjes.
200-250 ml melk.
3 eetlepels roomboter en misschien een beetje extra ...
zout naar smaak.

Let op: de hoeveelheden melk en boter aanpassen aan de aardappels. Het kan zijn dat de puree anders te dun wordt.

Bereidingswijze:

Aardappels schillen, in stukken snijden, zouten en goed gaar koken.
Afgieten en een paar minuutjes laten rusten, zodat ze drogen.
De uitjes wassen en in dunne ringetjes/stukjes snijden. Houdt de groene ringetjes en de witte stukjes apart.
Breng de melk met 3 eetlepels boter aan de kook. Meteen van het vuur afhalen en de witte ui-stukjes erin doen en een minuutje laten staan. Dit haalt een beetje van de rauwe-uien-smaak eruit.
Pureer de aardappels en roer het melk-boter-ui-mengsel en het grootste deel van de groene uiringetjes erdoor tot alles glad is.
Breng eventueel nog op smaak met een beetje zout.
Als je sjiek wilt opdienen, doe er dan nog een klontje boter bovenop met wat van de groene ringetjes er overheen gestrooid!!
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Aardappel”