Aardappel-knoflook puree.

De pieper, wie is er niet groot mee geworden. Maar er is meer dan alleen maar koken of bakken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Aardappel-knoflook puree.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Aardappel-knoflook puree

Ingrediënten per persoon:


200 gr ongeschilde aardappelen.
3 tenen verse knoflook.
Zout.
Witte peper.
Nootmuskaat.
Roomboter.
Melk.

Bereidingswijze:

Schil en was de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze met zout naar smaak en de grof gehakte tenen knoflook gaar.
Laat de gekookte aardappelen goed droog stomen.
Breng de melk net tegen de kook aan.
Doe een flinke klont roomboter bij de aardappelen en stamp ze fijn.
Giet er net zoveel melk bij totdat er een mooie gladde puree ontstaat.
Breng de puree op smaak met gemalen witte peper en nootmuskaat.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Aardappel”