Pittige Indische gehaktballetjes
Ingrediënten voor 4 personen:
4 bosuien
3 rode pepers
1 ei
4 el maïzena
500 g half-om-halfgehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
100 ml ketjap manis
5 el oestersaus
2 tl sambal oelek
1 el bruine suiker
1 el witte wijnazijn
Bereidingswijze:
Snijd de lomboks en bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine.
Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes van het gehakt.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, bruine suiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes in de saus.
Laat de saus op laag vuur inkoken in circa 20 minuten.
Serveren
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.
Pittige Indische gehaktballetjes
Zoveel meer dan alleen een gehaktbal. Varieer met de kruiden en specerijen en je waant je in verre oorden.
- Pieter
- Beheerder
- Berichten: 562
- Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
- Contacteer:
Pittige Indische gehaktballetjes
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Ga naar
- Welkom op onze webstek
- Chatbox
- Verse Reisverslagen
- Reisverslagen
- ↳ Schotland 2005
- ↳ Oostenrijk 2006
- ↳ Nieuw Zeeland 2008
- ↳ East Sussex 2009
- ↳ Somerset 2010
- ↳ Schotland 2011
- ↳ Eifel 2011
- ↳ Wales 2012
- ↳ London 2012
- ↳ Cornwall 2013
- ↳ Derbyshire 2015
- ↳ Schotland 2016
- ↳ Sauerland 2017
- ↳ Wales en Herefordshire 2018
- ↳ Kent 2018
- ↳ Lake District & North Yorkshire 2019
- ↳ East Sussex 2019
- ↳ Schotland 2020
- ↳ East Sussex 2022
- ↳ Oostenrijk 2023
- Vakantiefoto's
- ↳ Herm 2000
- ↳ Lanzarote 2002
- ↳ Ierland 2004
- ↳ Schotland 2005
- ↳ Oostenrijk 2006
- ↳ York 2007
- ↳ Schotland 2008
- ↳ Singapore 2008
- ↳ Nieuw Zeeland - Noordereiland 2008
- ↳ Nieuw Zeeland - Zuidereiland 2008
- ↳ East Sussex 2009
- ↳ Somerset 2010
- ↳ Schotland 2011
- ↳ Eifel 2011
- ↳ Wales 2012
- ↳ London 2012
- ↳ Cornwall 2013
- ↳ Derbyshire 2015
- ↳ Schotland 2016
- ↳ Sauerland 2017
- ↳ Wales en Herefordshire 2018
- ↳ Kent 2018
- ↳ Lake District en North Yorkshire 2019
- ↳ East Sussex 2022
- ↳ Oostenrijk 2023
- ↳ Schotland 2024
- Overheerlijke Recepten
- ↳ Sauzen
- ↳ Soepen
- ↳ Rundvlees
- ↳ Varkensvlees
- ↳ Rijst
- ↳ Kip
- ↳ Pie
- ↳ Vis
- ↳ Brood
- ↳ Dessert
- ↳ Lamsvlees
- ↳ Wild
- ↳ Noedels
- ↳ Gebak
- ↳ Aardappel
- ↳ Gehakt
- ↳ Groente
- ↳ Eieren
- ↳ Deeg
- ↳ Thai recepten
- ↳ Lunch
- ↳ Pasta
- Andere foto's en diversen
- ↳ Helivlucht 2017
- ↳ Marrum 2017
- ↳ Dordt in stoom 2018
- ↳ Herfst 2019
- ↳ Internationale Stationaire Motorenshow Nuenen 2023
- ↳ Allerhande
- ↳ Alledaagse beslommeringen
- ↳ Platanenzooi
- ↳ Andere Pagina's
- ↳ Anna vertelt
- ↳ Familie perikelen
- ↳ Overpeinzingen
- Nieuwe Recepten
- Gast Recepten
- Welcome to our website
- For our English speaking guests
- ↳ Travel journals
- ↳ Scotland 2005
- ↳ Austria 2006
- ↳ New Zealand 2008
- ↳ Recipes
- ↳ Sauces
- ↳ Soups
- ↳ Beef
- Soulmates
- Humor
- Heit en Mem