Keftedakia.

Zoveel meer dan alleen een gehaktbal. Varieer met de kruiden en specerijen en je waant je in verre oorden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Keftedakia.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Keftedakia.

Ingrediënten:


500 gram ongekruid gehakt. (half-om-half of runder)
1 eierdooier.
1 eetlepel fijn gehakte peterselie.
½ eetlepel fijn gehakte munt.
1 theelepel gemalen komijn.
1 theelepel gedroogde oregano.
1 fijn gesnipperde ui.
2 teentjes knoflook, geperst.
1 sneetje witbrood zonder korst, geweekt in wat water.
¼ glaasje droge witte wijn. (afhankelijk van de vastheid van het gehaktmengsel)
Peper.
Zout.
Olijfolie.

Eventueel een halve eetlepel tomatenpuree toevoegen.

Bereidingswijze:

Doe het gehakt in een grote mengkom.
Snipper de ui fijn en fruit deze glazig in een beetje olie, laat een beetje afkoelen en voeg toe aan het gehakt.
Hak de peterselie en de munt fijn en voeg toe aan het gehakt.
Knijp het geweekte brood goed uit en verdeel het over het gehakt.
Voeg de komijn en de oregano toe.
Voeg de eierdooier toe.
Pers de teentjes knoflook in de kom en meng alles goed samen.
Peper en zout naar smaak toevoegen, veel peper en weinig zout gebruiken.
Voeg de witte wijn toe totdat het gehakt lekker smeuïg is en niet te nat wordt.
Meng alles nog eens goed doorelkaar en draai er gehaktballetjes van ter grootte van een golfbal.
Rol de balletjes eventueel door wat bloem en braad ze in een beetje olijfolie goudbruin en gaar.
Serveer de balletjes met de snelle tomatensaus.

De balletjes laten sudderen in de tomatensaus is ook erg lekker.
Serveer de balletjes dan met basmati rijst.
Knoflook aardappels uit de oven is ook een smakelijk alternatief.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gehakt”