Pittige Indische gehaktballetjes

Zoveel meer dan alleen een gehaktbal. Varieer met de kruiden en specerijen en je waant je in verre oorden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Pittige Indische gehaktballetjes

Bericht door Pieter »

Pittige Indische gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen:


4 bosuien
3 rode pepers
1 ei
4 el maïzena
500 g half-om-halfgehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
100 ml ketjap manis
5 el oestersaus
2 tl sambal oelek
1 el bruine suiker
1 el witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Snijd de lomboks en bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine.
Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Rol balletjes van het gehakt.

Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin.
Pel de uien en knoflook en snipper ze fijn.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
Voeg de ketjap, oestersaus, sambal, bruine suiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes in de saus.
Laat de saus op laag vuur inkoken in circa 20 minuten.

Serveren
Serveer de Indische gehaktballetjes met rijst en groenten.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gehakt”