Aardappelschotel met spruitjes.

Zoveel meer dan alleen een gehaktbal. Varieer met de kruiden en specerijen en je waant je in verre oorden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Aardappelschotel met spruitjes.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Aardappelschotel met spruitjes.

Ingrediënten voor 4 personen:


750 gr kleine lichtkruimige aardappelen.
750 gr spruitjes.
150 gr geraspte belegen kaas.
2 eetlepels boter.
2 eetlepels bloem.
250 ml volle melk.
½ groentebouillonblokje.
1 ui.
400 gr half-om-half gehakt.
2 eetlepels tomatenpuree.
1 eetlepel olie.
5 a 6 takjes majoraan.
Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

Was de aardappelen en kook ze afgedekt ongeveer 20 minuten.
Laat de aardappelen schrikken onder koud stromend water en schil ze.
Maak de spruitjes schoon en kook ze naar smaak in water met wat zout.
Giet de spruitjes af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de boter in een pan en bak de bloem hier in aan.
Voeg er 250 ml water, de melk en het bouillonblokje aan toe en kook het ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Roer de helft van de kaas door de saus en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Pel en snipper de ui.
Was de majoraan, schud hem droog en hak hem grof.
Verhit de olie in een pan en rul het gehakt, breng op smaak met zout, peper en de majoraan.
Fruit de ui kort mee.
Bak de tomatenpuree 2 minuutjes mee.
Blus het geheel af met 100 ml water en kook het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 200C.
Vet een ovenschaal in met wat boter en verdeel de aardappelen, de spruitjes en het gehakt over de schaal.
Giet de kaassaus er overheen en strooi de overgebleven kaas er over.
Bak de schotel een half uur in de oven.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gehakt”