Pittige chili con carne zonder bonen.

Zoveel meer dan alleen een gehaktbal. Varieer met de kruiden en specerijen en je waant je in verre oorden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Pittige chili con carne zonder bonen.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Pittige chili con carne zonder bonen.

Ingrediënten voor 4 personen:


Olijfolie.
1 grote ui.
2 tot 3 tenen knoflook.
2 laurierblaadjes.
1 tl gedroogde tijm.
2 tl gemalen komijn.
1 rode peper.
1 tot 3 tl milde chilipoeder naar smaak.
500 gr rundergehakt.
1 blik à 400 gr tomatenblokjes.
1 el honing.
250 ml runderbouillon of rode wijn.
Zout en versgemalen zwarte peper.


Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui en de knoflook fijn.
Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de peper en snipper de peper fijn.
Fruit in een beetje olijfolie de uien op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de knoflook en de peper toe en bak nog al omscheppend 1 tot 2 minuten mee.
Voeg de laurierblaadjes, de tijm, de komijn en het chilipoeder toe.
Zet het vuur hoog, voeg het rundergehakt toe en bak het rul tot het mooi bruin gekleurd is.
Voeg de tomaten, de bouillon of de rode wijn en de honing toe en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de chili con carne 25 tot 30 minuten zachtjes sudderen.
Breng halverwege het geheel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Serveer de chili con carne met gekookte rijst en een lekkere tomatensalsa.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Gehakt”