Knoflook champignons.

Tja, we eten er veel te weinig van, maar toch zijn ze onontbeerlijk.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Knoflook champignons.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Knoflook champignons.

Ingrediënten voor 2 personen:


250 gr kastanje champignons.
8 teentjes knoflook.
2 eetlepels olijfolie.
½ bosje peterselie.
Zeezout naar smaak.

Bereidingswijze:

Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren.
Pel de tenen knoflook en snij er plakjes van 2 tot 4 mm dik van.
Hak de peterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de helft van de knoflook tot ze donkerbruin verkleurd zijn.
Schep de knoflook uit de olie en gooi ze weg.
Voeg de champignons aan de olie toe en bak deze al omscheppend op middelhoog vuur 5 minuten.
Zet het vuur wat lager en laat de champignons 15 minuten garen, schep ze regelmatig om.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het geheel te droog wordt.
Voeg tijdens de laatste 5 minuten de knoflook en ¾ van de peterselie toe, en breng op smaak met gemalen zeezout.
Serveer in een schaaltje en strooi er de resterende peterselie over.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Groente”