Ei Benedict.
- Pieter
- Beheerder
- Berichten: 562
- Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
- Contacteer:
Ei Benedict.
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Hollandaise:
3 eierdooiers.
1 citroen.
250 gr ongezouten roomboter.
Zout en witte peper naar smaak.
Voor de gepocheerde eieren:
4 verse scharreleieren.
2 eetlepels witte wijnazijn.
Voor het serveren:
4 geroosterde crumpets.
8 reepjes krokant geroosterd spek.
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een steelpan.
Halveer de citroen en pers 1 helft uit.
Doe de eierdooiers samen met het citroensap naar smaak en een eetlepel water in een keukenmachine.
Mix een minuut en voeg dan met draaiende motor in een heel dun straaltje de warme gesmolten boter toe.
Wanneer alle boter gebruikt is, schraap dan de zijkant van de kom en mix nog heel even.
Breng op smaak met een snufje zout en witte peper.
Hou de saus eventueel warm in een glazen kom boven een pan met warm water.
Rooster de crumpets even.
Rooster het spek krokant in een droge pan.
Breng in een ruime pan 2 liter water aan de kook en voeg de azijn er aan toe.
Zet het vuur laag zodat het water niet meer borrelt.
Breek de eieren elk in een kommetje en laat ze daarna voorzichtig in het water glijden.
Pocheer de eieren 3 tot 4 minuten, haal ze uit het water en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Leg een crumpet op een bord, leg er een gepocheerd ei op en schep er wat Hollandaise over.
Leg het spek er bij en serveer.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.