Indiaas Roerei.

Breek de dag, tik een eitje. Een ei is een prima vervanger van vlees, maar ook samen met vlees of vis heel lekker.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Indiaas Roerei.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Indiaas Roerei.

Voor 2 personen

Ingrediënten:


1 kleine tomaat.
1 kleine ui.
½ groene peper of rode chilipoeder.
4 eieren.
1 bosje verse koriander.
Zout.
Olie.
Roomboter.

Bereidingswijze:

Snipper de ui heel fijn, genoeg voor ongeveer 4 eetlepels.
Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Halveer de groene peper, verwijder de zaadjes en snij in dunne ringetjes.
Hak de verse koriander, maar niet al te fijn, genoeg voor 2 eetlepels.
Doe een beetje olie en een klontje roomboter in de pan en fruit hierin de uitjes en als er groene peper gebruikt wordt, ook de peperringetjes totdat de uitjes zacht zijn.
Kluts ondertussen de eieren en meng de koriander, de tomaat en zout naar smaak er door.
Bij het gebruik van rode chilipoeder worden er 2 mespunten aan toegevoegd, maar ook dit is naar smaak.
Giet het mengsel bij de uitjes en bak het ei naar smaak.
Serveer het roerei op toast of in uitgeholde harde broodjes.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Eieren”