Shortcrust pastry (korstdeeg).

Deeg is voor veel mensen een mysterie, maar door er mee te werken leer je het waarderen. Lekker met je handen werken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Shortcrust pastry (korstdeeg).

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Shortcrust pastry (korstdeeg).

Ingrediënten voor 170 gr deeg:


125 gr bloem.
55 gr roomboter.
30 tot 45 ml koud water.
Snufje zout.

Bereidingswijze:

Doe de bloem, het zout en de in blokjes gesneden boter in een keukenmachine.
Pulseer met de messen de boter er door totdat er een soort broodkruim ontstaat.
Voeg dan met draaiende messen net zoveel water toe totdat er zich een bal vormt.
Pas op, je hoeft waarschijnlijk niet alle water te gebruiken, gebruik zo weinig mogelijk.
Breng het deeg samen en rol het in keukenfolie.
Leg het deeg minimaal 15 minuten in de koelkast voordat je het verder gebruikt.
Rol het hierna uit en verwerk het in de taartbodem.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Deeg”