Bladerdeeg.

Deeg is voor veel mensen een mysterie, maar door er mee te werken leer je het waarderen. Lekker met je handen werken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Bladerdeeg.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Bladerdeeg.

Ingrediënten:


225 gr bloem.
30 gr reuzel.
150 gr roomboter.
150 ml koud water.
Snufje zout.

Bereidingswijze:

Zeef de bloem en het zout in een keukenmachine en werk de reuzel er door.
Voeg net zoveel water toe totdat er een zacht deeg ontstaat.
Rol het deeg in wat keukenfolie en leg het 20 minuten in de koelkast.
Leg de boter tussen 2 vellen bakpapier en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 10 bij 7,5 cm.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 12,5 bij 25 cm.
Leg de plak boter in het midden van de deeg lap en vouw de hoeken naar elkaar toe zodat er een envelop ontstaat.
Rol de envelop uit op een met bloem bestoven werkblad totdat er een rechthoek ontstaat die 3 keer langer is dan de breedte.
Vouw een derde van de lap naar het midden en vouw de andere kant er overheen.
Druk met de deegrol de uiteinden dicht en draai de lap 90 graden.
Herhaal het uitrollen en vouwen en leg de lap in keukenfolie 10 minuten in de koelkast.
Herhaal het uitrollen en vouwen nog 2 keer en leg het 30 minuten terug in de koelkast.
Herhaal het uitrollen en vouwen daarna nog 2 keer en het deeg is klaar voor gebruik.
Rol het deeg uit totdat het ongeveer 5 mm dik is en gebruik het naar behoeven.
Het koelen van het deeg is erg belangrijk omdat het anders vet wordt en niet mooi zal rijzen tijdens het bakken.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Deeg”