Thaise salade met varkensgehakt.

De Thai keuken, wellicht wel de fijnste keuken op deze aardkloot. Een perfecte mix van al de essentiële smaken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Thaise salade met varkensgehakt.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Thaise salade met varkensgehakt.

Ingrediënten voor 2 personen:


1 eetlepel zonnebloemolie.
200 gr varkensgehakt.
1 rode paprika.
1 kleine rode ui.
2 rode pepers.
2 limoenen.
4 eetlepels Thaise vissaus.
1 snufje fijne kristalsuiker.
6 lente-uitjes.
1 klein bosje koriander.
1 handjevol muntblaadjes.
1 à 2 eetlepels zoete Thaise chilisaus.
1 krop ijsbergsla.

Bereidingswijze:

Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
Pel de ui en snij deze in dunne halve ringen.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit de pepers en snij het vruchtvlees fijn.
Pers de limoenen uit.
Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
Hak de koriander en de munt.
Halveer de krop ijsbergsla en pluk er mooie bladeren van.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt samen met de reepjes paprika en de helft van de rode ui.
Bak het geheel totdat het gehakt gaar is en begint te bruinen.
Giet het overtollige vocht af en laat gehaktmengsel iets afkoelen.
Doe de resterende ingrediënten zonder de sla in een kom en meng het gehaktmengsel er door.
Breng op smaak door eventueel wat meer vissaus of suiker toe te voegen.
Serveer de slabladeren op een bord en schep het gehaktmengsel in de bladeren.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Thai recepten”