Thai rode currypasta (Phrik Kaeng Ped)

De Thai keuken, wellicht wel de fijnste keuken op deze aardkloot. Een perfecte mix van al de essentiële smaken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Thai rode currypasta (Phrik Kaeng Ped)

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Thai rode currypasta (Phrik Kaeng Ped).

Ingrediënten:


3 eetlepels gedroogde chilivlokken.
4 gedroogde rawits.
4 eetlepels fijngesneden citroengras.
1½ eetlepel fijngesneden Laos.
1 eetlepel fijngesneden korianderwortel.
¾ cup gesnipperde rode sjalotten.
½ cup gesnipperde knoflook.
1 eetlepel fijngesneden kaffir limoenblad of geraspte kaffir limoenschil.
½ eetlepel Thai garnalenpasta.
1 eetlepel korianderzaad.
½ eetlepel komijn.
¼ theelepel witte peperkorrels.
1 theelepel zout.

Bereidingswijze:

Rooster het korianderzaad, de komijnzaadjes en de peperkorrels in een droge koekenpan tot ze lichtjes beginnen te bruinen.
Maal de zaden daarna in een vijzel tot een fijn poeder.
Voeg de chilivlokken en de rawits toe en maal totdat ook deze fijn zijn.
Voeg achtereenvolgend de citroengras met de Laos en de korianderwortel toe, daarna de sjalotten, dan de knoflook, het limoenblad of rasp en als laatste de garnalenpasta toe.
Maal tussen elke toevoeging alles weer fijn.
Bewaar de currypasta in de koelkast, dan blijft het een week goed, invriezen kan ook, vries het dan in porties in voor het gemak.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Thai recepten”