Krokant gefrituurd buikspek (Moo Grob)

De Thai keuken, wellicht wel de fijnste keuken op deze aardkloot. Een perfecte mix van al de essentiële smaken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Krokant gefrituurd buikspek (Moo Grob)

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Krokant gefrituurd buikspek (Moo Grob).

Ingrediënten:


1 kg mager buikspek.
1 liter frituurolie.
Gedestilleerde witte azijn.
Zout.

Bereidingswijze:

Snij het spek in plakken van ongeveer 2½ tot 3 cm dik.
Breng een pan met water aan de kook en voeg per liter water 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel zout toe.
Kook hierin de stukken spek 5 tot 10 minuten, pas op dat het spek niet te gaar wordt, dan zal het spek niet krokant worden.
Laat het spek goed uitlekken op keukenpapier en dep goed droog.
Breng de frituurolie op 130 tot 140 graden C en gaar hierin het spek 10 minuten.
Hou een deksel bij de hand, want het spek kan flink spatten in dit stadium.
Het spek zal al beginnen te kleuren en zal nog wat rubberig aanvoelen.
Verhit de olie nu zo heet mogelijk, totdat het lichtjes begint te walmen en frituur hierin de stukken spek tot ze goudbruin zijn en het zwoerd lekker knapperig is geworden.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Thai recepten”