Thai rode curry met krokant spek (Pad Prik Gaeng Moo Grob)

De Thai keuken, wellicht wel de fijnste keuken op deze aardkloot. Een perfecte mix van al de essentiële smaken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Thai rode curry met krokant spek (Pad Prik Gaeng Moo Grob)

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Geroerbakte Thai rode curry met krokant spek (Pad Prik Gaeng Moo Grob).

Ingrediënten voor 1 persoon:


125 gr krokant gefrituurd spek (Moo Grob).
2 eetlepels Thai rode currypasta (Phrik Kaeng Ped).
1 cup Thai zoete basilicum (Horapah).
¼ cup kouseband of haricots verts.
1 kleine wortel.
1 baby maïs.
3 roosjes bloemkool.
1 eetlepel witte rietsuiker.
2 theelepels oestersaus.
1 tot 2 theelepels light sojasaus.

Bereidingswijze:

Snij de kouseband in hapklare stukken.
Snij met een dunschiller een aantal reepjes van de wortel.
Halveer de baby maïs in de lengte.
Pluk het blad van de basilicum.
Snij het spek in dunne reepjes.
Verhit twee eetlepels olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de currypasta tot het begint te geuren en de olie kleurt.
Voeg de groenten toe en roerbak ze totdat ze goed gecoat zijn door de curry.
Voeg de sojasaus toe en het spek en bak een paar seconden mee.
Voeg de suiker toe en roer totdat de suiker opgenomen is.
Voeg de oestersaus toe en blijf steeds omscheppen.
Doe er nog 2 eetlepels water bij en roer een paar seconden tot er een mooie saus ontstaan is.
Voeg de basilicum toe en roer deze er nog heel even door.
Serveer het geheel met jasmijnrijst.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Thai recepten”