Thai spareribs.

De Thai keuken, wellicht wel de fijnste keuken op deze aardkloot. Een perfecte mix van al de essentiële smaken.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 562
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Thai spareribs.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Thai spareribs.

Ingrediënten:


500 gr spareribs.
1 middelgrote ui.
3 grote tenen knoflook.
1 groene cayennepeper.
2 eetlepels Thai vissaus.
2 theelepels rijstazijn.
4 eetlepels tafelstroop (golden syrup).
2 theelepels maïzena.
80 ml sojasaus.
60 gr palmsuiker of bruine suiker.

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook fijn.
Snipper de peper, verwijder eventueel eerst de zaadjes.
Wrijf de ui, knoflook en peper fijn in een vijzel.
Schep dit mengsel in een kom en voeg de sojasaus, de vissaus, de rijstazijn, de suiker en de stroop toe.
Meng het geheel goed door elkaar en klop op het laatst de maïzena er doorheen.
Verwijder eventueel de vliesjes aan de rib zijde van de spareribs, spoel ze goed af en dep ze droog.
Leg de spareribs in een hersluitbare plastic zak en giet de marinade er over.
Probeer zoveel mogelijk de lucht uit de plastic zak te krijgen en sluit deze daarna goed af.
Laat de ribben tot 24 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 135 graden C.
Leg de ribben op een stuk bakpapier in een braadslee en schep er wat marinade over.
Bak de ribben ongeveer 2 uur in de oven.
Schep op het laatst nog wat marinade over de ribben en zet ze daarna nog even terug onder de grill.
Serveer de ribben met Thai jasmijnrijst en schep er wat van de marinade uit de braadslee over.
Wil je echt kluiven en sneller, bak ze dan 1 uur op 180 graden C.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.
Plaats reactie

Terug naar “Thai recepten”