Broodje pekelvlees.

Lunch kan meer zijn dan een sneetje brood met beleg, hier vind je smakelijke hapjes voor een heerlijke lunch
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pieter
Beheerder
Berichten: 537
Lid geworden op: 15 sep 2012, 21:44
Contacteer:

Broodje pekelvlees.

Bericht door Pieter »

Afbeelding
Broodje pekelvlees.

Ingrediënten:

Voor de dressing:


1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup.
1 theelepel mierikswortelsaus.
1 theelepel fijngesnipperde sjalot.
2 fijngesnipperde augurken.
1 snufje pittige paprikapoeder.
1 scheutje tabasco.
1 scheutje Worcestershiresaus.

Voor het brood:

2 sneetjes licht roggebrood of zuurdesembrood.
2 à 3 plakken pekelvlees.
2 à 3 plakken emmentaler of gruyère kaas.
2 à 3 eetlepels zuurkool.
Roomboter om te smeren.
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
Augurken.

Bereidingswijze:

Voor de dressing:

Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Voor het brood:

Besmeer het brood met de roomboter.
Beleg een snee brood met het pekelvlees, leg daar de kaas overheen en daarna de zuurkool.
Besmeer de andere snee brood met de dressing en leg het daarna op de zuurkool.
Bak het brood in een tosti-ijzer tot alles door en door warm is, de kaas gesmolten en het brood mooi goudbruin.
Het kan ook in een droge koekenpan, besmeer dan het brood ook aan de buitenkant met boter en bak dan 3 tot 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
Serveer er de augurken bij.
Don't put your mouth into motion, before your brain is in gear.

Plaats reactie